6+1 Συμβουλές για επανάληψη 2020-05-25T02:01:23+03:00
Νέο Φροντιστήριο

Ο ειδικός συνεργάτης του νέου φροντιστηρίου και ψυχοεκπαιδευτής Msc, Δημήτρης Πετρούνιας δίνει συμβουλές στους φετινούς υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων για τον πιο αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο διαβάσματος και επαναλήψεων.

-Επανάληψη με οργάνωση
Η επανάληψη για να έχει σημαντικά αποτελέσματα θα πρέπει να γίνεται πάντα με οργάνωση. Διαβάστε τα κεφάλαια κατά σειρά και μην προσπαθήσετε να κινηθείτε ατάκτως πάνω στην ύλη.
-Αρχές...ορθής επανάληψης
Αρχικά ξεκινήστε επανάληψη σε εκείνα τα σημεία που θεωρείτε πως υστερείτε και στο τέλος αφήστε την ύλη που νιώθετε πως έχετε κατακτήσει. Κατά αυτό τον τρόπο, στο τέλος της μέρας θα έχετε «χτίσει» αυτοπεποίθηση κι αίσθημα ελέγχου.
-Μην επικεντρώνεστε στα «SOS θέματα»
Οτιδήποτε υπάρχει στην ύλη είναι το ίδιο πιθανό για θέμα στις εξετάσεις. Μην επικεντρώνεστε σε SOS θέματα γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.
-Μην αναλώνεστε σε εκτιμήσεις περί των θεμάτων
Η διαδικασία επιλογής θεμάτων είναι πολύπλοκη διαδικασία και τέτοιου είδους εκτιμήσεις είναι παρακινδυνευμένες. Επικεντρωθείτε στον τρόπο μελέτης σας και μην αποσπάστε από τέτοιου είδους πληροφορίες.
-Όταν νιώσετε κόπωση κάντε...Restart
Οι επαναλήψεις αυτών των ημερών ενδέχεται να σας κουράσουν. Να θυμάστε πως εκείνο που έχει ουσιαστική βαρύτητα είναι το ποιοτικό διάβασμα οπότε με το πρώτο αίσθημα κόπωσης ορίστε ένα ολιγόλεπτο κι αυστηρά χρονικά καθορισμένο διάλειμμα. Η επαναφορά σας στα βιβλία θα επιτευχθεί με καλύτερη διάθεση.
-Προπονηθείτε σε συνθήκες πίεσης
Καθώς επιλύετε ένα διαγώνισμα στον προσωπικό σας χώρο, ορίστε μικρότερο χρονικό περιθώριο απο το προβλεπόμενο για την επίλυσή του πχ ένα διαγώνισμα διάρκειας 90’ προγραμματίστε το ως προς επίλυση στα 75’-80’. Η σωστή διαχείριση του χρόνου αλλά και η συνθήκη πίεσης θα σας βοηθήσουν σημαντικά για τις εξετάσεις.
-Πρωινή επανάληψη
Φροντίστε να κοιμάστε σχετικά νωρίς το βράδυ και να ξεκινάτε επαναλήψεις το πρωί. Έρευνες μας έχουν δείξει πως πρέπει η αφύπνισή σας να είναι τουλάχιστον μιάμιση ώρα νωρίτερα της μελέτης. Επίσης μην λησμονείτε πως οι πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν περίπου στις 9 π.μ οπότε ξεκινήστε να...«προπονείστε» ώστε 9.00-12.00 ο εγκέφαλος σας να αποδώσει ακόμα καλύτερα.

Και μην ξεχνάτε . . .

Η τύχη ευνοεί τους καλά προετοιμασμένους !

Καλή επανάληψη !!!