Αλλαγές Α’ Λυκείου 2020-07-28T17:32:55+03:00
Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ: ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ
 Οι μαθητές που θα φοιτήσουν με τη νέα σχολική χρονιά στην Α΄Λυκείου θα έχουν να αντιμετωπίσουν νέα δεδομένα .
 Πιο συγκεκριμένα  θα εφαρμοστούν οι παρακάτω αλλαγές :
●  Εισαγωγή της Τράπεζας θεμάτων
●  ο βαθμός του απολυτηρίου θα συνυπολογίζεται με τους βαθμούς της Β΄και Γ΄Λυκείου, από όπου θα προκύπτει ο βαθμός πρόσβασης στα πανεπιστήμια.
  Κατά συνέπεια για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη της βέλτιστης βαθμολογικής επίδοσης, η προετοιμασία απο την Α Λυκείου καθίσταται πιο απαραίτητη  από ποτέ.
Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξουν  κενά στην εκμάθηση και κατανόηση στις εννοιες & το περιεχόμενο όλων των βασικών μαθημάτων.
Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δημιουργηθούν προσκόμματα στην επίτευξη του στόχου κάθε μαθητή.
Τι αλλάζει στον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ;
Για την εισαγωγή στα ΑΕΙ για την φετινή Α΄Λυκείου θα υπολογίζονται οι βαθμοί των τεσσάρων πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων στο 90%. Το υπόλοιπο 10% θα προκύπτει:
· 2% Α΄Λυκείου
· 3% Β΄Λυκείου
· 5% Γ΄Λυκείου
Τράπεζα Θεμάτων
 Οι μαθητές στις τελικές ενδοσχολικές εξετάσεις θα διαγωνίζονται σε θέματα που θα προκύπτουν στο 50% από την κεντρική Τράπεζα Θεμάτων με κλήρωση. Έτσι ο βαθμός δυσκολίας των θεμάτων θα είναι όμοιος σε όλα τα λύκεια της χώρας.
Η Τράπεζα Θεμάτων ίσχυσε και το 2014 μόνο για μία σχολικά χρονιά και αφορά τα θέματα που διαγωνίζονται οι μαθητές στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις του Λυκείου. Συνιστά μια ηλεκτρονική πλατφόρμα με πολλά θέματα από όπου θα επιλέγονται με ηλεκτρονική κλήρωση τα θέματα των εξετάσεων.
Τα θέματα επιλέγονται, έτσι, με τυχαίο τρόπο και η διόρθωση του από τους διδάσκοντες θα μπορεί να ελεγχθεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα εκ μέρους των διορθωτών αλλά και η ομοιογένεια στο βαθμό δυσκολίας.
Φόρμα επικοινωνίας


    -Για περισσότερες λεπτομέρειες για  την υπηρεσία student coaching ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

    https://neo.edu.gr/atomiko-coaching/

    -Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη μέθοδο επιτυχίας νέο aκολουθείστε το παρακάτω σύνδεσμο:

    https://neo.edu.gr/methodos-neo/