Ιστορία - Αποστολή

Πάνω από 50.000 σημερινοί επιστήμονες, μαθητές των Φροντιστηρίων Νέο

Αποστολή – Ιστορία 2020-06-03T14:15:46+03:00

51 Χρόνια και συνεχίζουμε…

Η απόφαση της ίδρυσης του οργανισμού που θα δημιουργούσε την πλουσιότερη φροντιστηριακή παράδοση ανήκει στον διδάκτορα Ιστορίας Νικόλαο Κόλλια. Το πρώτο φροντιστήριο στεγάστηκε τη γωνία Σίνα και Ακαδημίας . Μεταξύ των συνιδρυτών του φροντιστηρίου ήταν ο Στέφανος Πατάκης ο μετέπειτα εκδότης, και στα επόμενα χρόνια αρωγοί στην προσπάθεια του Νικόλαου Κόλλια ήταν ο αδερφός του Σεραφείμ και ο Ανδρέας Βαρνακιώτης. Η ακαδημαϊκή υπεροχή του έμψυχου δυναμικού του φροντιστηρίου προσέλκυσε περί τους 3500 μαθητές από όλη την Ελλάδα στο νέο κτήριο, στην οδό Πανεπιστημίου 39 ,στο Μέγαρο Πρωίας.

Η δεκαετία του ’80, με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων με τη μορφή των δεσμών, θα είναι αυτή που θα καθιερώσει περιφερειακά εκπαιδευτικά κέντρα σε κομβικά σημεία στην Αττική, όπως το 1981 στην Αγία Παρασκευή, το 1983 στη Γλυφάδα, το 1989 στο Μενίδι με τελευταίο μεγάλο εκπαιδευτήριο αυτής της περιόδου αυτό του Ιλίου το 1993. Από το 1999, ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις του συστήματος των κατευθύνσεων , ο οργανισμός αξιοποιεί το επιτελικό δυναμικό του και οδηγείται σε πλήρη ανάπτυξη με πολυκεντρική δομή διατηρώντας τα χαρακτηριστικά μιας ενιαίας εταιρίας.  Η πρώτη δεκαετία είναι αυτή της κυριαρχίας αφού από 2001 έως το 2006 ιδρύονται τα εκπαιδευτήρια των Πατησίων, της Νέας Φιλαδέλφειας, της Κυψέλης ,της Πετρούπολης, του Γαλατσίου, του Γέρακα, των Αμπελοκήπων. Στη συνέχεια ο οργανισμός παίρνει πανελλαδικό χαρακτήρα αφού το φροντιστήριο επεκτείνεται στο Ξυλόκαστρο, στη Θήβα, μετέπειτα στο Αίγιο και αλλού.


Ο παλαιότερος όμιλος φροντιστηρίων με 82 εκπαιδευτήρια , που λειτουργούν 47 από αυτά με το διακριτικό τίτλο Νέο φροντιστήριο και 35 με το διακριτικό τίτλο Ηomework by Νeo, με 550 καθηγητές, 70 συνεργάτες διευθυντές σπουδών κάθε ειδικότητας, πλήρη σειρά εκδόσεων και πλούσιο ηλεκτρονικό εκπαιδευτικό υλικό. Η πλούσια ακαδημαϊκή του παράδοση διατηρείται με συνεχή σεμινάρια επιμόρφωσης των καθηγητών του καταδεικνύοντας τη διαχρονική πρωτοκαθεδρία του οργανισμού στην προετοιμασία των μαθητών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ανεξαρτήτως του τρόπου εισαγωγής τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Νέο Φροντιστήριο

50 Χρόνια

Το Νέο Φροντιστήριο έγινε θεσμός πλέον στον εκπαιδευτικό & φροντιστηριακό χώρο

Σκοπός της προσπάθειάς μας είναι να συνδυάζουμε την ιδανική εκπαιδευτική ατμόσφαιρα με την οικογενειακή θαλπωρή. Αναδεικνύοντας την ατομική αξία του μαθητή μας πετυχαίνουμε τον στόχο της μάθησης, ενώ παράλληλα δημιουργούμε τις ευνοϊκές ψυχολογικές συνθήκες για την αποδοτική προετοιμασία.

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την αγάπη σας που έχουν κάνει τον όμιλο φροντιστηρίων “νέο” θεσμό στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

Νίκος Κόλλιας
Διδάκτωρ Ιστορίας
Ιδρυτής Φροντιστηρίων νέο

Νέο Φροντιστήριο

Η αποστολή μας

50 χρόνια τώρα, αναβαθμίζουμε τους σπουδαστές μας σε πετυχημένους φοιτητές και τους συνεργάτες μας franchisees σε πετυχημένους επιχειρηματίες.

Επενδύουμε στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο
Αποστολή μας είναι

  • να προσφέρουμε στους σπουδαστές μας μια θέση στο ελληνικό πανεπιστήμιο, στη σχολή της επιλογής τους
  • να τους προσανατολίσουμε σωστά ώστε να κάνουν την καλύτερη επιλογή, σε σχέση με τις ικανότητές τους αλλά και τις προοπτικές τους στην αγορά εργασίας
  • να συμβάλουμε στην παραγωγή πολλών και σημαντικών Ελλήνων επιστημόνων και στη δημιουργία προϋποθέσεων παραμονής τους στην Ελλάδα
  • να αναβαθμίσουμε τα ελληνικά πανεπιστήμια και να τους δώσουμε τη θέση που τους αξίζει στην παγκόσμια εκπαιδευτική κοινότητα.

Σπουδάζω Ελλάδα!

Όραμά μας είναι, ένα ελληνικό πανεπιστήμιο έγκυρο και καινοτόμο, στην κορυφή της παγκόσμιας ακαδημαϊκής κοινότητας.
Πιστεύουμε σ’ένα εκπαιδευτικό επιστημονικό πολιτισμό, με ελληνική ταυτότητα και σημείο αναφοράς όλο τον κόσμο

  • που θα αναβαθμίσει τα ελληνικά πανεπιστήμια και θα αναδείξει την αξία τους παγκοσμίως
  • που θα συσπειρώνει και θα υποστηρίζει όλους τους Έλληνες επιστήμονες
  • που θα επιβραβεύει τους αριστούχους των ελληνικών σχολείων και θα τους προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να σπουδάσουν, να εργαστούν και να προσφέρουν
  • που θα γίνει ενεργό μέλος της παγκόσμιας εκπαιδευτικής και επιστημονικής κοινότητας, που θα καινοτομεί και θα πρωτοστατεί στις εξελίξεις.