Διαγωνισμός Όμηρος Όροι 2020-03-01T23:19:48+02:00

Όροι και Προϋποθέσεις συμμετοχής

 1. Συμμετέχουν μαθητές που φοιτούν αυστηρά στην Ε’ Δημοτικού, Στ΄Δημοτικού, Α’ Γυμνασίου, Β’ Γυμνασίου, Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου.
 2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι μαθητές που φοιτούν στα Φροντιστήρια Νέο και στα Κέντρα Μελέτης Homework.
 3. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν φοιτά στα Φροντιστήρια Νέο και στα Κέντρα Μελέτης Homework θα πρέπει να συμπληρώσει την φόρμα πατώντας εδώ.
 4. Οι μαθητές εξετάζονται σε Νεοελληνική Γλώσσα και Μαθηματικά με ξεχωριστά θέματα ανά τάξη, αλλά σε κοινή ώρα και μέρα.
 5. Τα θέματα είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και αφορούν την διδακτέα ύλη της εκάστοτε χρονιάς.
 6. Με τη δήλωση συμμετοχής αποστέλλεται στους γονείς η εξεταστέα ύλη από τις κατά τόπους γραμματείες των Φροντιστηρίων.
 7. Τα θέματα βγάζει ειδική επιτροπή εξειδικευμένων Καθηγητών (10 καθηγητές -5 Φιλόλογοι και 5 Μαθηματικοί) και αποστέλλονται ηλεκρονικά από τον δημιουργό του Διαγωνισμού, την ημέρα της εξέτασης, ώστε να τηρηθεί η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του διαγωνισμού.
 8. Η Επιτροπή των Καθηγητών έχει προβλέψει να βγάλει απαντήσεις και να χρονομετρήσει τα διαγωνίσματα, ώστε να είναι σύνολο 1 ώρα και 30 λεπτά.
 9. Η βαθμολόγηση των γραπτών γίνεται από 2 διαφορετικούς διορθωτές, τους οποίους επιλέγει και ελέγχει η Επιτροπή.
 10. Σε περίπτωση ισοβαθμίας αυτό που θα υοερισχύσει – εκτός από την εγκυρότητα των απαντήσεων- είναι ο χρόνος λήξης.
 11. Πάνω στα θέματα οι μαθητές αναγράφουν το ονοματεπώνυμο τους και μόνο, το οποίο κατά τη διόρθωση καλύπτεται με μαύρες ταινίες.
 12. Οι μαθητές απαντούν πάνω στα θέματα με μπλε στυλό.
 13. Μαζί τους οι μαθητές μπορούν να έχουν ρολόι χειρός, 2 μπλε στυλό, γεωμετρικά όργανα και ένα μπουκαλάκι νερό. Δεν επιτρέπονται blanco, στυλό που σβήνει, μολύβι ή γόμα, οποιεσδήποτε σημειώσεις και κινητά τηλέφωνα ή συσκευές.
 14. Πάνω στα θέματα αναγράφεται η ώρα έναρξης – κοινή για όλους τους υποψηφίους και την ώρα λήξης την σημειώνουν οι Υπεύθυνοι., οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν τα ονοματεπώνυμα με μαύρη ταινία.
 15. Τα αποτελέσματα βγαίνουν 1 εβδομάδα μετά το πέρας της εξέτασης και η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί.
 16. Τα αποτελέσματα όλων των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην κεντρική ιστοσελίδα του ομίλου Νέου χωρίς Ονοματεπώνυμο για λόγους GDPR.
 17. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής με τα ονοματεπώνυμά τους, την βαθμολογία τους, την υπογραφή της Διοίκησης του Ομίλου, του Δημιουργού και του Χορηγού.
 18. Τα διορθωμένα γραπτά θα μοιραστούν στα κατά τόπους Φροντιστήρια Νέο και Κέντρα Μελέτης Homework, όπου από εκεί μπορούν να τα παραλάβουν και οι γονείς.