Υποτροφίες

Υποτροφίες 2020-05-25T01:12:56+03:00
Νέο Φροντιστήριο

Επικοινωνήστε τώρα με το νέο φροντιστήριο ή το κέντρο μελέτης Homework που σας εξυπηρετεί

Επιλέξτε το νέο φροντιστήριο ή το κέντρο μελέτης Homework που σας εξυπηρετεί

Τα Ιδιωτικά Σχολεία προκειμένου να προσελκύσουν και να ξεχωρίσουν τους άριστους μαθητές και να ανεβάσουν το εκπαιδευτικό τους επίπεδο θέσπισαν τον θεσμό των Υποτροφιών. Δίνουν την ευκαιρία σε μαθητές Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να διεκδικήσουν μερικές ή ολικές υποτροφίες φοίτησης.

Η διαδικασία των Υποτροφιών περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις,  προκειμένου οι μαθητές να αποδείξουν τις γνώσεις και το επίπεδο τους. Ανάλογα το Ιδιωτικό σχολείο που προτιμούν διεκδικούν μερικές ή ολικές υποτροφίες εξεταζόμενοι κατά κύριο λόγο στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Σε συγκεκριμένα Ιδιωτικά Σχολεία εξετάζονται και σε άλλα μαθήματα όπως Φυσική, Γεωγραφία, Ιστορία, Γενικές Εγκυκλοπαιδικές Γνώσεις και Ξένη Γλώσσα.

Η προετοιμασία των μαθητών,  προκειμένου να είναι σε θέση να δώσουν για υποτροφίες είναι κοινή με τα Πρότυπα Σχολεία, ωστόσο υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς την εξεταστέα ύλη, τον χρόνο και τον τρόπο γραφής. Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Συνήθως οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο διάστημα από τέλος Μαρτίου έως και αρχές Μαΐου.

Βασισμένοι στο Σύστημα Επιτυχίας Νέο οι έμπειροι και εξειδικευμένοι καθηγητές μας αναλαμβάνουν, ανάλογα τον στόχο του Ιδιωτικού, να προετοιμάσουν τους μαθητές σε παρόμοιο στυλ και ανάλογη δομή εξέτασης.

Συγκεντρώσαμε  παρακάτω και σας παρουσιάζουμε τα Ιδιωτικά Σχολεία  της χώρας που κάθε χρόνο προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Α Γυμνασίου και Α Λυκείου που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Για το σχολικό έτος  2020-21 θα δείτε περισσότερα πατώντας τα ονόματα των σχολείων:
       

Αθήνα

Θεσσαλονίκη

Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε στις ιστοσελίδες των σχολείων τις ημερομηνίες, τις ώρες και τις συνθήκες των εξετάσεων, καθώς και ότι χρειάζεστε σχετικά με την αίτηση συμμετοχής.