Υποτροφίες

Υποτροφίες 2020-10-17T19:57:28+03:00
Νέο Φροντιστήριο

Επικοινωνήστε τώρα με το νέο φροντιστήριο ή το κέντρο μελέτης Homework που σας εξυπηρετεί

  Επιλέξτε το νέο φροντιστήριο ή το κέντρο μελέτης Homework που σας εξυπηρετεί

  Τα Ιδιωτικά Σχολεία, με στόχο την προσέλκυση άριστων μαθητών και την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού τους επιπέδου, θέσπισαν τον θεσμό των Υποτροφιών.

  Με το θεσμό αυτό, δίνεται η ευκαιρία σε μαθητές Στ’ Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου να διεκδικήσουν μερικές ή ολικές υποτροφίες φοίτησης.

  Η διαδικασία περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις, προκειμένου οι μαθητές να αποδείξουν το επίπεδο και τις γνώσεις τους και εξετάζονται κατά κύριο λόγο στα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα.

  Σε συγκεκριμένα Ιδιωτικά Σχολεία εξετάζονται και σε άλλα μαθήματα όπως Φυσική, Γεωγραφία, Ιστορία, Γενικές Εγκυκλοπαιδικές Γνώσεις και Ξένη Γλώσσα.

  Προετοιμασία

  Η προετοιμασία των μαθητών,  προκειμένου να είναι σε θέση να δώσουν για υποτροφίες είναι κοινή με τα Πρότυπα Σχολεία, ωστόσο υπάρχουν διαφοροποιήσεις ως προς την εξεταστέα ύλη, τον χρόνο και τον τρόπο γραφής.

  Το κάθε σχολείο ανακοινώνει μέσω της ιστοσελίδας του τις ημερομηνίες των εξετάσεων. Συνήθως οι εξετάσεις αυτές πραγματοποιούνται στο διάστημα από τέλος Μαρτίου έως και αρχές Μαΐου.

  Βασισμένοι στο Σύστημα Επιτυχίας Νέο οι έμπειροι και εξειδικευμένοι καθηγητές μας αναλαμβάνουν, ανάλογα τον στόχο του Ιδιωτικού, να προετοιμάσουν τους μαθητές σε παρόμοιο στυλ και ανάλογη δομή εξέτασης.

  Συγκεντρώσαμε  παρακάτω και σας παρουσιάζουμε τα Ιδιωτικά Σχολεία  της χώρας που κάθε χρόνο προσφέρουν υποτροφίες σε μαθητές Α Γυμνασίου και Α Λυκείου που επιθυμούν να ενταχθούν στην ιδιωτική εκπαίδευση.

  Για το σχολικό έτος  2020-21 θα δείτε περισσότερα πατώντας τα ονόματα των σχολείων:

  Αθήνα

  Θεσσαλονίκη

  Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε στις ιστοσελίδες των σχολείων τις ημερομηνίες, τις ώρες και τις συνθήκες των εξετάσεων, καθώς και ότι χρειάζεστε σχετικά με την αίτηση συμμετοχής.